Hagyományőrzők részvétele a túrán

Hagyományőzők részvétele

A túra történelmi teljesítménytúra, amely a Vértesben elesett katonáknak állít emléket sportteljesítménnyel. A hagyományőrzők két módon is részt vehetnek a túrán. Mint nevezett túrázó, vagy mint a pecsételő pontokon segítő. Aki a túrán, mint résztvevő vesz részt, azok számára felhívjuk a figyelmet, hogy a táv hosszú, a terep nehéz. Kérjük ennek megfelelően fizikailag felkészülten vágjon bele, mérje fel saját erőnlétét, és válassza meg a megfelelő távot! Aki segítőként vesz részt a túraszervezők csapatában, azokat arra kérjük, a történelmi kornak megfelelő a korabeli szabályzat szerinti hiteles öltözetben vegyenek részt!

Részvétellel kapcsolatos információk

A hagyományőrző segítők részvétele az esemény biztosításában, lebonyolításában önkéntes segítő tevékenységnek minősül. A résztvevőknek térítési díjat nem áll módunkban kifizetni, azonban ellátásukről (étkezés, hadtáp) gondoskodunk. Kivételt képez ez alól, akik járműveik használatával a túrázók "mentésében" vesznek részt, részükre üzemanyagköltéget térítünk. Az eseményen résztvevők jelentkezésükkel hozzájárulnak, hogy a sajtóban, médiában róluk fotók, egyéb hang, vagy képanyag készülhet! 

Ellenőrzőpontokon tevékenykedő hagyományőrzők

A túrán 11 ellenőrző, pecsételő pontot állítunk fel. Ezeken a pontokon fogjuk elhelyezni a hagyományőrző segítőinket. Itt szeretnénk arra felhívni a figyelmet, hogy mindenkitől megfelelő hozzáállást, kellő alázatot, és tiszteletet várunk el az esemény sikeres lebonyolítása érdekében. A hagyományőrző táborok kialakításakor különös figyelmet kell arra fordítani, hogy a túrán tilos ideológiák szimbólumait nyilvánosan megjeleníteni! Ez az egyenruházat, felszerelés, történelmileg hiteles bemutatására nem vonatkozik. Azonban tilos bármiféle a fent leírt ideológiákat népszerűsítő molinó, zászló kihelyezése! Ennek megszegése azonnali kizárást von maga után!

Ellenőrzőpontok

Az ellenőrzőpontokra kihelyezett hagyományőrző segítők időben el kell foglalják a felállítási helyeiket. Feladatuk elsősorban a megtett táv leigazolása, útbaigazítás, a lebonyolítás segítése. Ez kiterjed az esetleges segítségnyújtásra is. A túra előtt időben megkapják az erre vonatkozó pontos eligazítást! Mivel a túra tervezett időtartama érinti az esti, későesti órákat is, fel kell készülniük az éjszakai jelenlét biztosítására is. Ennek megfelelő öltözet megválasztása ajánlott. Továbbá mivel szabadtéri rendezvényről van szó, az éppen akkor aktuális időjárási körülményeket érdemes figyelembe venni! Az ellenőrzőpontokon feladatot teljesítő hagyományőrző segítők feladata a túrázókat frissítőkkel ellátni. Ezek kihelyezéséről, esetleges pótlásáról gondoskodunk. A túrázók létszámáról név szerinti pontos kimutatást kapnak, amelyet szigorúan vezetniük kell! Így tudunk arról pontos információt kapni, hogyha valaki két ellenőrzőpont között nem érkezik be, illetve arról értesülni, hogy mikor futnak be az utolsó célba érkezők. Néhány előre kijelölt ellenőrzőponton meghatározunk "speciális" segítőket, akik a versenyt feladókat, vagy esetleges sérülteket járművükkel kihozzák a területről. Ők erről külön eligazítást kapnak!


Hagyományőrző segítők jelentkezése

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.